Inlägget gjort

Så tvättar man ett tyngdtäcke

tvatta tyngdtacke

Tyngdtäcken har många fördelar men något att ta hänsyn till innan man köper ett är hur man tvättar det. Alla täcken bör tvättas med jämna mellanrum även fast man använder påslakan. Smuts, hud-och hårrester samt bakterier frodas i sänglakan och täcken. Därför är det smart att veta hur man går tillväga för att tvätta sitt tyngdtäcke innan man köper det.

Vissa tyngdtäcken kan tvättas i tvättmaskin

De flesta tyngdtäcken på marknaden går bra att tvätta i tvättmaskin men inte alla. Att säkerställa att tyngdtäcket går att tvätta i maskin är smart innan du köper ett tyngdtäcke för att undvika komplikationer. Att tvätta ett tyngdtäcke för hand är möjligt men inte att rekommendera eftersom täcket blir väldigt tungt och svårt att hantera, framförallt när det är blött. Det finns ingen grundregel för tvättning som gäller alla tyngdtäcken utan olika instruktioner finns för olika modeller. Vissa täcken kan tvättas i 60 grader medan andra bör tvättas i 40 grader. Kolla alltid täckets tvättinstruktioner innan du tvättar så du inte riskerar att förstöra täcket eller tvättmaskinen. Generellt är det bra att välja ett skonsamt tvättprogram och ändra till ett lågt varvtal för centrifugeringen. Med vissa tyngdtäcken medföljer en tvättpåse och då är det bra att använda den. Kom ihåg att kontrollera att din tvättmaskin klarar av vikten av ditt tyngdtäcke, annars kan tvättmaskinen gå sönder. De flesta tyngdtäcken ska inte torktumlas utan ska hängas på tork.

Rengöra tyngdtäcke utan tvättmaskin

Om du har ett tyngdtäcke som inte kan köras i maskin eller en tvättmaskin som inte tål tyngden av ditt täcke finns det en annan metod du kan använda för att få bort alla bakterier och parasiter från täcket. Genom att frysa täcket elimineras eventuella kvalster och bakterier. Om täcket inte får plats i frysen går det bra att hänga ut det på vintern. Se bara till att det är minusgrader ute och att det inte är någon risk för regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.